Nieuwsbrief
Doorsturen  |  Afmelden  |  Gegevens wijzigen  |  Aanmelden
Mocht u deze e-mail niet goed kunnen lezen, dan kunt u de online versie bekijken.
Dieperhout NIEUWSBRIEF
Nieuwsbrief 14 mei 2013
Verbetering doorstroming en veiligheid rotonde Rijnsburgerweg
De rotonde op de Rijnsburgerweg en de aansluitingen met de Houtlaan en de Kagerstraat moeten worden verbeterd. Omdat dit knooppunt voor velen op de dagelijkse route ligt, wil de gemeente de werkzaamheden liefst nog dit jaar afronden.
 
 
Op basis van een rapport van adviesbureau Megaborn heeft de gemeente een verkeersbesluit genomen. De daarin voorgestelde maatregelen helpen de doorstroming op de rotonde te verbeteren, maken het Houtkwartier beter bereikbaar en vergroten de verkeersveiligheid voor fietsers.  
Lees verder
Sloop Agnes gebouw in de zomer van 2013

De sloop van het vroegere Agnes College aan de Eijmerspoelstraat 3 is in voorbereiding. Het gebouw staat op de planning deze zomer te worden gesloopt omdat het in slechte staat verkeert.

De huidige gebruikers van het gebouw zijn op de hoogte van de sloopplannen. Voordat er wordt gesloopt, stelt de gemeente met onder andere de wijkvereniging Houtkwartier, de scholen en de aannemer een Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie plan (BLVC-plan) op.

Het doel hiervan is, de werkzaamheden veilig, in goed overleg met de buurt, en met zo min mogelijk overlast voor de omgeving uit te voeren. 
Lees verder
Kaderbesluit sportvoorzieningen  vastgesteld
sporthal
Op donderdag 4 april is het kaderbesluit sportvoorzieningen Houtkwartier en Kikkerpolder vastgesteld door de gemeenteraad.

Om bewegingsonderwijs in het Houtkwartier in de toekomst te kunnen blijven faciliteren, is het noodzakelijk zes gymnastiekzalen, waarvan vier ter vervanging van bestaande gymnastieklokalen in het Houtkwartier, te bouwen.

Naast het nieuwe schoolgebouw van het Driestar College aan de Kagerstraat komen 4 sportzalen te liggen en de Kikkerpolder krijgt er twee gymzalen bij. De bedoeling is dat de zalen overdag gebruikt worden door scholen en ’s avonds door diverse sportverenigingen. 
Lees verder
linktop 5
1.




2.


3.
 
 
4.
 
 
5.
Alles over de bereikbaarheid van Leiden, www.elkedagdichterbij.nl
 
Vereniging Raadsherenbuurt Leiden
 
Ondernemersvereniging Boerhaavedistrict (OVBD)
 
Vereniging Vrienden van de Leidse Hout
 
Naar de contactpagina en openingstijden van de gemeente