Nieuwsbrief
Doorsturen  |  Afmelden  |  Gegevens wijzigen  |  Aanmelden
Mocht u deze e-mail niet goed kunnen lezen, dan kunt u de online versie bekijken.
Nieuwsbrief Dieperhout
Nieuwsbrief 23 sept. 2013
Bestemmingsplan Noordwest
Vorige week heeft de Raad van State een aantal bouwmogelijkheden in het bestemmingsplan Noordwest gedeeltelijk vernietigd. 

De Raad van State heeft aangegeven dat de gemeente een aparte ruimtelijke procedure moet voeren met gedegen onderzoeken ter onderbouwing voordat de plannen in Dieperhout en de Kikkerpolder kunnen worden gerealiseerd. Het bestemmingsplan Noordwest beslaat de wijk Houtkwartier maar ook de Kikkerpolder. 
Lees verder
Bestemmingsplan Dieperhout en omgeving
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het ontwerpbestemmingsplan Dieperhout e.o ter inzage te leggen voor zienswijzen. Het voorontwerp bestemmingsplan Dieperhout e.o. heeft eerder de inspraak- en vooroverlegfase doorlopen. Deze eerdere inspraakreacties hebben geleid tot diverse aanpassingen van het bestemmingsplan.


Lees verder
Werkzaamheden ter verbetering rotonde Rijnsburgerweg in Leiden
Complete afsluiting in herfstvakantie van za. 19 t/m zo. 27 oktober.
De gemeente Leiden begint op zaterdag 19 oktober met de werkzaamheden aan de rotonde op de Rijnsburgerweg en de aansluitingen met de Houtlaan en de Kagerstraat. De aanpassingen worden uitgevoerd om de verkeersveiligheid voor fietsers te verbeteren en het Houtkwartier beter bereikbaar te maken. De werkzaamheden duren tot 18 november. Omwonenden krijgen vanaf begin oktober brieven met gedetail-leerde informatie in huis.
Lees verder
Filmen in het Houtkwartier
Op dit moment wordt er een serie foto’s en filmopnames gemaakt voor de website www.leiden.nl/Dieperhout en de digitale nieuwsbrief over dit project.
Lees verder
Aanpassing kaderbesluit Agneslocatie
Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om het kaderbesluit Dieperhout aan te passen. Woningcorporatie Portaal heeft aangegeven op korte termijn geen mogelijkheden te hebben om de geplande woningen te realiseren en te beheren. De gemeente moet de samenwerking met Portaal voor de Agnes-locatie dan ook beëindigen. 

Lees verder

Verbetering windvang rond Maredijkmolen

Het groene hek bij het Agnes-gebouw aan de Eijmerspoelstraat (ter hoogte van de Kagerstraat) gaat het oude hek rond de Maredijkmolen vervangen. Rond deze molen staat nu een haag die vergroeid is met het oude hekwerk, dat in zeer slechte staat is. Het geheel belemmert nu bovendien de windgang van de molen.
Door deze vervanging verbetert de windvang (ook wel molenbiotoop genoemd) van de Maredijkmolen aanzienlijk. De werkzaamheden worden begin oktober uitgevoerd. 

Lees verder
Stand van zaken sloop Agnes gebouw
De asbestsanering van het Agnes gebouw verloopt voorspoedig. Naar verwachting wordt de asbestsanering in de tweede week van oktober afgerond.
Lees verder
linktop 5
1.


2.


3.


4.



5.
Leiden werkt hard aan bereikbaarheid

Vereniging Raadsheerenbuurt
 
Ondernemersvereniging
Boerhaavedistrict

Vereniging Vrienden van de Leidse Hout
 
Naar de contact- en openingstijdenpagina van de gemeente