Nieuwsbrief
Doorsturen  |  Afmelden  |  Gegevens wijzigen  |  Aanmelden
Mocht u deze e-mail niet goed kunnen lezen, dan kunt u de online versie bekijken.
Nieuwsbrief Dieperhout
Nieuwsbrief september 2014
Informatieavond 8 oktober
De gemeente Leiden organiseert op 8 oktober 2014 een informatiebijeenkomst over de verschillende projecten op de locatie van het voormalige Agnescollege.

Op deze avond worden de ontwerpen voor het Driestar College met de sportzalen en de woningen op de locatie gepresenteerd. Voor beide projecten zijn de vergunningen aangevraagd bij de gemeente. Dit betekent dat er sprake is van een definitief ontwerp, dat zodra de vergunning is afgegeven gebouwd gaat worden.

Lees verder
Ontwerp Driestar College + sportzalen
Op dit moment legt RoosRos architecten de laatste hand aan het ontwerp voor de nieuwbouw van het Driestar College en de sportzalen in het Houtkwartier.

Naast de school en de vier gymzalen voorziet het plan ook in een parkeergarage, fietsenberging en een kantine voor BS Leiden. Om dit uitgebreide programma op te kunnen lossen zijn er tal van modellen bestudeerd om uiteindelijk tot deze oplossing te komen.
Lees verder
Ontwerp woningen
Agnes-locatie
Thunnissen Groep B.V. is door de gemeente Leiden geselecteerd om de woningen op de voormalige locatie van het Agnes College in het Houtkwartier te ontwikkelen. Er worden 80 koopwoningen gerealiseerd, waarvan 40 grondgebonden herenhuizen en 40 parkappartementen. 

Lees verder
Bestuurlijk overleg met wijkvereniging
Op donderdag 4 september jl. heeft wethouder Paul Laudy op uitnodiging van de wijkvereniging een bestuurlijke toelichting gegeven over de plannen in het Houtkwartier. Voor zowel de wijkvereniging als de wethouder is het een zinvolle avond geweest. De wijkvereniging wilde van wethouder graag een toelichting op de besluiten die de gemeente heeft genomen over de ontwikkelingen in het Houtkwartier.

Lees verder
Ontwerp openbare ruimte Agnes-locatie
Bij het ontwerpen van de openbare ruimte van Dieperhout is het Beeldkwaliteitplan Houtkwartier als onderlegger gebruikt. De wijk bestaat uit een aantal herkenbare structuren die bepalen hoe het beeld er uit gaat zien. Een belangrijke lijn is de ‘Groene ruggengraat’, die dwars door de wijk vanaf het station richting de Leidse Hout loopt.
Lees verder
Aanvraag omgevingsvergunningen
Op 17 september 2014 zijn de omgevingsvergunningen aangevraagd voor het Driestar College, sportaccommodatie en de woningen op de oude Agneslocatie. De gemeente beoordeelt in de komende periode de ingediende plannen. De gemeente kijkt of de plannen passen binnen het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan, maar ook of de plannen voldoen aan bijvoorbeeld welstand en het bouwbesluit.
Lees verder
linktop 3
1.


2.


3.
Filmpje ontwerp Driestar College

www.leiden.nl/dieperhout


www.leiden.nl/gemeente
Volg ons: