Nieuwsbrief
Doorsturen  |  Afmelden  |  Gegevens wijzigen  |  Aanmelden
Mocht u deze e-mail niet goed kunnen lezen, dan kunt u de online versie bekijken.
nieuwsbrief SINGELPARK
maart 2015
Eerste nieuwsbrief Singelpark
De eerste nieuwsbrief Singelpark is een feit! Met deze brief, die ca. 6 maal per jaar in uw mailbox verschijnt, houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het Singelpark.

Er gebeurt zoveel en dat delen we graag met u. Het afgelopen jaar zijn al meerdere projecten gestart en de komende jaren wordt dit steeds meer zichtbaar in de stad. Verschillende deelgebieden worden aangepakt en met elkaar verbonden, zodat een uniek aaneengesloten botanisch stadspark ontstaat, met een prachtig wandelrondje. Meer groen in de binnenstad en meer levendigheid in de parken. Gemeente, Vrienden van het Singelpark, bewoners en stadspartners maken samen het langste, mooiste en spannendste stadspark, het Singelpark!

Aline ter Harmsel
Projectmanager
Feestelijke aanstelling botanisch curator dr. Rinny Kooi
Dr. Rinny Kooi is afgelopen 29 januari officieel gestart als botanisch curator. In nauwe samenwerking met de Hortus botanicus Leiden, wordt de komende jaren een botanische collectie in het Singelpark opgebouwd.

Rinny gaat hier op vrijwillige basis met veel enthousiasme mee aan de slag. Rinny is geen onbekende in Leiden.

Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
Morspoort en Park de Put
Een van de  gestarte deelprojecten is ‘Morspoort / Park de Put’. Hier bevindt zich een van de twee resterende stadspoorten van Leiden.

De aanwezigheid van de Morspoort maakt het Morspoortplein een bijzondere entree van de stad en een historisch en herkenbaar element. De kwaliteit van de omgeving kan echter beter en groener.

Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
Drie vragen aan wethouder Frank de Wit
Frank de Wit is wethouder Onderwijs, Sport en Duurzaamheid en wethouder van het Singelpark. We stelden hem drie vragen over het Singelpark en kwamen te weten wat hem zo trots maakt op het Singelpark.

Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
Rondleiding begraafplaats Groenesteeg
De begraafplaats is met recht een van de pareltjes die op een ontdekkingstocht door het Singelpark bezocht kan worden. De Stichting tot instandhouding van de begraafplaats geeft rondleidingen aan bezoekers.

Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
Agenda en links
 

30 maart:
klankbordgroep Energiepark

April:
feestelijke oplevering begraafplaats Groenesteeg

-----------------------

Gemeente Leiden:
leiden.nl/singelpark

Vrienden van het Singelpark:
singelpark.nl

Volg ons: