Nieuwsbrief
Doorsturen  |  Afmelden  |  Gegevens wijzigen  |  Aanmelden
Mocht u deze e-mail niet goed kunnen lezen, dan kunt u de online versie bekijken.
nieuwsbrief Nieuweroord
Nieuwsbrief april 2015
Nieuwsbrief
Op 21 april 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders het kaderbesluit Nieuweroord vastgesteld. Nieuweroord, gelegen in de Vogelwijk tussen de Rijnsburgerweg, het Van Eijsingapark, het Bos van Bosman, de Blauwe Vogelweg en de Wassenaarseweg, is toe aan vernieuwing.  In het kaderbesluit staat hoe de gemeente in samenwerking met de omgeving en de markt uitgangspunten voor de ontwikkeling van Nieuweroord heeft opgesteld.

In deze nieuwsbrief informeren wij u over het kaderbesluit, de planning na de besluitvorming en een aantal ontwikkelingen rondom Nieuweroord waaronder de sloop van de zusterflat. Meer informatie: www.leiden.nl/nieuweroord.
Kaderbesluit 
In het kaderbesluit Nieuweroord staan de belangrijkste uitgangspunten voor de verdere uitvoering en realisatie benoemd. De uitgangspunten geven aan binnen welke grenzen gebouwd mag worden. Op de locatie Nieuweroord zullen alleen woningen gerealiseerd worden.

Er is besloten dat de woningbouw voor minimaal 20% uit middel dure huurwoningen moet bestaan. Middel dure huurwoningen zijn woningen waarvoor maximaal 1.000 euro huur per maand wordt betaald.

Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
Sloop zusterflat Rijnsburgerweg 124
De studenten in de voormalige zusterflat hebben de flat inmiddels verlaten. Wanneer de gemeenteraad besluit om het kaderbesluit vast te stellen wordt er tevens een krediet verleend voor het in gang zetten van de sloop van de zusterflat. Er wordt dan een aannemer geselecteerd om de sloop direct na de bouwvakvakantie uit te voeren.
 
Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
Ambitiedocument en denktank
Na vaststelling van het kaderbesluit door de gemeenteraad worden de kaders verder uitgewerkt in een Ambitiedocument. Dit Ambitiedocument beschrijft drie onderwerpen: toekomstige gebouwen, de openbare ruimte en de voet- en fietspaden en wegen.

Twitter Facebook LinkedIn
Lees verder
Verslag wijkbijeenkomst 4 maart
Op 4 maart 2015 was er een wijkbijeenkomst. Circa 80 bewoners waren aanwezig.
De aanwezigen kregen een sneak preview van het concept kaderbesluit en konden via ‘tops’ en ‘tips’ hun reactie geven. De verschillende punten uit het kaderbesluit werden in een presentatie toegelicht. De presentatie en het verslag zijn op de website te vinden.
Twitter Facebook LinkedIn
Lees meer
Verkeersonderzoek
Vooruitlopend op het maken van een bestemmingsplan is de verkeerssituatie rond de locatie Nieuweroord onderzocht. In dit onderzoek zijn ook de toekomstige ontwikkelingen in het gebied (ontwikkelingen waarvan zeker is dat ze er komen) meegenomen.

Twitter Facebook LinkedIn



Lees verder
linktop 5
1.


2.

3.

4.

5.
Website project Nieuweroord

Verslag wijkbijeenkomst

Planning

Kaderbesluit

Nieuwsberichten
Volg ons: