Nieuwsbrief
Doorsturen  |  Afmelden  |  Gegevens wijzigen  |  Aanmelden
Mocht u deze e-mail niet goed kunnen lezen, dan kunt u de online versie bekijken.
Nieuwsbrief Nieuweroord
Nieuwsbrief november 2015
Ambitiedocument
Tijdens de bewonersavond op 29 september 2015 hebben wij een groot aantal van u geïnformeerd over het Ambitiedocument Nieuweroord. Op 10 november 2015 heeft de gemeenteraad het Ambitiedocument Nieuweroord vastgesteld. Het document is een uitwerking van het Kaderbesluit waarover de gemeenteraad in juni 2015 een besluit heeft genomen. De uitwerking gaat specifiek over de ruimtelijke aspecten van een toekomstig plan op de locatie. U kunt daarbij denken aan stedenbouw (hoogte, uitstraling, materiaalgebruik van gebouwen), omgang met het bestaande Bos van Bosman en de locatie waar gebouwd kan worden. 
Lees verder
Start verkoopprocedure Nieuweroord
Nu het Ambitiedocument is vastgesteld, start de gemeente met de verkoopprocedure van de locatie, oftewel de selectie van een marktpartij die de ontwikkeling gaat uitvoeren. Naar verwachting zal voor de zomer van 2016 bekend zijn welke marktpartij de ontwikkeling gaat uitvoeren. In de tussentijd informeren wij de omgeving via de website, de digitale nieuwsbrief en huis-aan-huisbrieven.

Ook in deze fase van het proces vindt participatie plaats door de Denktank. Op onze website kunt u lezen hoe de participatie in deze fase is ingericht.    
Werkzaamheden sloop Zusterflat
De sloopwerkzaamheden van de Zusterflat zijn in volle gang. Inmiddels is het asbestsaneringsplan opgesteld. Dat plan is getoetst en goedgekeurd door de Omgevingsdienst West-Holland en op basis hiervan kan de asbestverwijdering gecontroleerd verlopen. Per verdieping worden de werkzaamheden uitgevoerd, waarbij elke verdieping volledig wordt afgeschermd. Met ventilatoren op de noodtrappenhuizen wordt voorkomen dat eventuele asbestvezels zich in de buitenlucht kunnen verspreiden. Verwijderd asbest wordt zorgvuldig verpakt en afgevoerd. De werkzaamheden voor de asbestverwijdering duren naar verwachting tot het einde van het jaar.
Lees verder
Werkgroep Nieuweroord
Op de bewonersavond van 29 september werd door enkele bewoners aangegeven dat ze graag in contact willen kunnen treden met de leden van de werkgroep Nieuweroord. In de werkgroep zijn vertegenwoordigd:
-    De wijkverenigingen: de Vogelwijk, de Raadsherenbuurt en het Houtkwartier
-    Vereniging van Vrienden van de Leidse Hout
-    Contactgroep Nieuweroord/Van Eijsingapark
De gemeente overlegt elke zes weken met de werkgroep Nieuweroord.

De mailadressen van de leden van de werkgroep vindt u op de website. 
linktop 5
1.



2.



3.



4.



5.
Projectwebsite Nieuweroord


Wat gaat er in Nieuweroord gebeuren?


Planning


Belangrijke documenten: onderzoeken, besluiten, etc.


Contact
Volg ons: