Nieuwsbrief
Doorsturen  |  Afmelden  |  Gegevens wijzigen  |  Aanmelden
Mocht u deze e-mail niet goed kunnen lezen, dan kunt u de online versie bekijken.
nieuwsbrief Nieuweroord
Nieuwsbrief januari 2016

Werkzaamheden asbestverwijdering, locatie Nieuweroord


In eerdere berichtgeving werd aangegeven dat november vorig jaar gestart zou worden met het verwijderen van asbest en restafval op de locatie Nieuweroord, Rijnsburgerweg 124. In de planning is echter enige vertraging ontstaan. Er blijkt meer asbest in het pand aanwezig te zijn dan op basis van de inventarisaties verwacht werd.

De hoeveelheid asbest wordt nu zichtbaar, aangezien er bij de voorsloopwerkzaamheden inrichting- en interieurelementen verwijderd zijn. Om de omvang te bepalen was nader onderzoek noodzakelijk, wat de uitvoering van de sloopwerkzaamheden even stil heeft gelegd.

Het aanvullende onderzoek is afgerond en de aannemer heeft zijn asbestverwijderingsplan aangepast. Dat plan geeft aan hoe de aannemer asbest overeenkomstig de geldende regelgeving verwijdert, ter vermijding van gezondheidsrisico’s. Zoals u wellicht al heeft waargenomen zijn de werkzaamheden gestart. Op het terrein komen speciaal ingerichte containers te staan en ook zullen werknemers aanwezig zijn in beschermende kleding (witte pakken). De werkzaamheden voor de asbestverwijdering duren naar verwachting tot maart/april.

Lees verder

Meer informatie
Indien u vragen heeft of meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met de heer Fred Smit, afdeling Vastgoed en Grondzaken van de gemeente Leiden op telefoonnummer (071) 516 73 36 / (06) 24 80 96 25 of per email: f.smit@leiden.nl.
Actuele ontwikkelingen in uw wijk kunt u volgen via www.leiden.nl/nieuweroord. U kunt zich daar ook aanmelden voor de digitale Nieuwsbrief Nieuweroord, zodat u via e-mail op de hoogte blijft.



  
   
Volg ons: