Nieuwsbrief
Doorsturen  |  Afmelden  |  Gegevens wijzigen  |  Aanmelden
Mocht u deze e-mail niet goed kunnen lezen, dan kunt u de online versie bekijken.
Nieuwsbrief nieuweroord
Nieuwsbrief april 2016
Voortgang werkzaamheden Rijnsburgerweg 124
Graag informeren wij u over de voortgang van de sloop van de Zusterflat Nieuweroord en de te verwachten werkzaamheden hieraan.

Asbestsanering
In het gebouw is een grote hoeveelheid asbest aanwezig die zorgvuldig verwijderd wordt voordat de echte sloopwerkzaamheden starten. De werkzaamheden om het asbest te verwijderen worden per verdieping uitgevoerd. Om verspreiding van asbestvezels onmogelijk te maken, wordt met behulp van ventilatoren 24 uur per dag per verdieping een onderdruk in stand gehouden. Wij proberen overlast zoveel mogelijk te voorkomen, maar deze ventilatoren kunt u, ook ’s nachts, misschien horen. De ventilatoren zijn echter noodzakelijk om de verwijdering zorgvuldig te kunnen uitvoeren en helaas nooit volledig geruisloos. Ook in de gevelkozijnen wordt het asbest verwijderd. Dat zal gedeeltelijk gedaan worden met een hoogwerker. De verwachting is dat de gehele asbestsanering eind mei/begin juni gereed is.

Sloopwerkzaamheden
In de eerste helft van mei begint de echte sloop van de eerste delen van het gebouw. Om voldoende werkruimte te creëren, begint de aannemer met de sloop van de laagbouw en het gymgebouw aan de rechterzijde van de flat. Het vrijgekomen sloopmateriaal wordt gesorteerd en afgevoerd. Het puin wordt ter plaatse zodanig gebroken dat het in kleinere delen en dus met minder vervoersbewegingen getransporteerd kan worden.
Twitter Facebook
Lees verder
Volg ons: