Vijf nieuwe bruggen in het Singelpark. Doe mee aan de namenwedstrijd! Lees online  |  Afmelden
Leiden
Singelpark
Singelpark nieuwsbrief
Nieuwsbrief december 2016
 
Prijsvraag Singelparkbruggen
De gemeenteraad heeft eind december het uitvoeringsbesluit over de Singelparkbruggen vastgesteld. De bruggen maken een rondje Singelpark mogelijk.

De bruggen zorgen letterlijk voor de verbinding tussen de verschillende parkdelen en dragen bij aan de identiteit van het Singelpark. Alle bestaande bruggen in Leiden hebben een naam; wat is er leuker dan ook de nieuwe bruggen van een mooie naam te voorzien?! De Vrienden van het Singelpark organiseren daarom in samenwerking met de Straatnamencommissie van de gemeente een namenwedstrijd voor de nieuwe Singelparkbruggen. Ze zijn daarvoor op zoek naar creatief talent. Uitgebreide informatie en de spelregels zijn te vinden op de website van de Vrienden.

Meer informatie
 
Terugblik Singelpark 2016
Het is winter, de wollen mutsen zijn uit de kast gehaald. Een mooi moment om terug te kijken naar wat er afgelopen periode is bereikt.
Langs de Singels wordt steeds meer van het Singelpark zichtbaar. De aanleg van het Energiepark is gestart, Morspoort/Park de Put is klaar, er zijn bomen aan de arboretum collectie toegevoegd en begraafplaats Groenesteeg is opgeknapt. Afgelopen jaar hebben we Paul Dirkse als nieuwe  projectwethouder in het Singelpark mogen verwelkomen. Hij is zeer enthousiast over het project. Niet alleen omdat zijn werkgebieden sport, duurzaamheid en onderwijs hier bij elkaar komen, maar ook omdat hij nu van dichtbij meemaakt wat er nog allemaal gaat komen. Zo heeft hij eind van deze maand het uitvoeringsbesluit van de Singelparkbruggen aan de gemeenteraad voorgelegd, een fantastisch resultaat op de valreep van het jaar!
 
Vooruitblik 2017
Ook in 2017 gaan we door met het verfraaien van het park. Zo wordt in de eerste maanden de wandelroute goed zichtbaar gemaakt met speciaal ontworpen iconen.
Bij verschillende ingangen worden parkpoorten geplaatst en komen er informatieborden die meer vertellen over het parkdeel waar je op dat moment bent. Onderweg vind je straks typische Singelpark bankjes en andere elementen, die kenmerkend zullen zijn voor dit park. Verder in het jaar wordt het dak van de Lammermarkt parkeergarage omgetoverd tot een prachtig plein met veel groen. En de ideeën voor het  Ankerpark, Blekerspark en Lakenpark zullen verder worden uitgewerkt. Genoeg te doen in het Singelpark!
 
Interview Leen Ooms
Leen Ooms is een van de vrijwilligers van de Vrienden van het Singelpark. Hij is regelmatig in de Kweektuin te vinden. We stelden hem 3 vragen over zijn bezigheden in het park.
Lees meer
 
Morspoortplein: fietsers om de poort!
De werkzaamheden op het Morspoortplein zijn afgerond. Graag vertellen we u hoe de nieuwe inrichting een echt pleingevoel creëert.
Lees meer
 
Nieuwe bomen in het Singelpark
In het Singelpark is een collectie van bijzondere botanische bomen te vinden. Begin december zijn op feestelijke wijze verschillende nieuwe bomen aangeplant.
Lees meer
 
Prunussen op begraafplaats
Twee Japanse Kersbomen hebben begin december hun vaste plek gekregen op begraafplaats Groenesteeg. De bomen zijn een bijzondere toevoeging op deze plek.
Lees meer
 
linktop 3
1. Namen gezocht voor vijf bruggen
2. Arobretumroute: aanplant bijzondere bomen
3. Singelpark specials in de Stadskrant
Volg ons:
Twitter   Facebook   Instagram