Korte teaser voor deze e-mail Lees online  |  Afmelden
Leiden
Singelpark
Singelpark nieuwsbrief
Nieuwsbrief juni 2017
 
Hoe herken je het Singelpark?
Wat doet die gans daar in het gras? En die vlinder aan een lantaarnpaal? Dat zijn enkele typische Singelpark iconen, zodat je weet dat je in het Singelpark bent.
Wethouder Dirkse heeft op 13 april deze figuren feestelijk onthuld. De komende maanden worden overal in het park ook de Singelparkbankjes en Singelparkbloembakken geplaatst. Samen met de iconen en de informatieborden die nog volgen, vormen ze de beeldtaal van het Singelpark. Het Singelpark wordt zo herkenbaar en vindbaar voor iedereen!
 
Namen Singelparkbruggen bekend
Annedien Hoen en Floris Hulsmann hebben de namen voor de nieuwe Singelpark bruggen bedacht en daarmee de prijsnaam wedstrijd gewonnen.
De nog te bouwen bruggen zullen de originele namen Wisennia, Lovium, Helar, Hapynion & Aeldis krijgen. Dit staat voor Wijsheid, Liefde, Gezondheid, Geluk & Ouderdom. Ze symboliseren de verbindingen van elementen en verwijzen naar het verleden, heden en naar de toekomst. De voorbereidingen voor de bruggen zijn in volle gang. Naar verwachting start de aanleg begin 2018.
 
Energiepark, daar krijg je energie van!
Het oogt rustig aan de Langegracht, maar schijn bedriegt! Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de herinrichting van het voormalige Nuon-terrein. Het gebied tussen Tweelinghuis en Energiecentrale komt eind dit jaar in uitvoering.
Dit wordt het Ambachtsplein en heeft zijn naam te danken aan de steenhouwerij BamBam en bierbrouwerij Pronck. Pronck opent dit jaar nog de deuren en zal de plek levendig maken. De entree vanaf de Langegracht wordt open gemaakt doordat de bestaande afscheiding en fietsenstallingen worden afgebroken.
Lees meer
 
Interview Stijn Schoonderwoerd
Stijn Schoonderwoerd is algemeen directeur van Museum Volkenkunde. Het museum is een prachtige plek in het Singelpark. We stelden hem 3 vragen.
Lees meer
 
Informatieavond Lakenpark/ Ankerpark/ Blekerspark
Half mei is gestart met het ontwerp van de parken in het oostelijk deel van het Singelpark: Blekerspark, Ankerpark, Lakenpark/Katoenpark.
Lees meer
 
Vergroenen parkstraten
Het vergroenen van de parkstraten doen we samen met de stad! Bewoners, ondernemers en Vrienden van het Singelpark steken telkens enthousiast de handen uit de mouwen.
Lees meer
 
Marktinitiatief
De gemeente Leiden en MeyerBergman Erfgoed Groep ondertekenden vrijdag 2 juni een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van panden in het Energiepark en het Scheltemacomplex.
Lees meer
 
Volg ons:
Twitter   Facebook   Instagram