Nieuwsbrief
Doorsturen  |  Afmelden  |  Gegevens wijzigen  |  Aanmelden
Mocht u deze e-mail niet goed kunnen lezen, dan kunt u de online versie bekijken.
Nieuwsbrief Nieuweroord
Nieuwsbrief juli 2017
Vaststelling bestemmingsplan Nieuweroord
ABC Vastgoed en Studio Hartzema hebben een ontwerp gemaakt. In dat ontwerp wordt het oorspronkelijke landhuis herbouwd en krijgt het aan weerszijden twee moderne vleugels met appartementen. Parkeren kan onder de appartementen. Landhuis en vleugels worden zorgvuldig in het bestaande groen ingepast. Dit ontwerp past niet in het oude bestemmingsplan, er is daarom een nieuw bestemmingsplan in procedure gebracht. Voorafgaand aan en tijdens de bestemmingsplanprocedure heeft uitgebreide participatie plaatsgevonden in de vorm van bewonersavonden, participatiebijeenkomsten en overleg met de werkgroep Nieuweroord.
 
Lees verder
Koopovereenkomst Nieuweroord Leiden ondertekend
Op 31 mei ondertekenden wethouder Paul Laudy (Bouw en Openbare Ruimte), Patrick Schlick (directeur ABC Vastgoed) en Patrick van Harderwijk (directeur Westplan Investors/NEDreim) namens Leiden-Nieuweroord B.V. op de Provada de koopovereenkomst voor de herontwikkeling van Nieuweroord. Hierin staan afspraken over de bouw van maximaal 94 appartementen en de aanleg van de openbare ruimte.
Lees verder
Ontwerp openbare ruimte Nieuweroord
In de afgelopen maanden zijn er twee klankbord-bijeenkomsten geweest over het ontwerp voor de openbare ruimte Nieuweroord. Tijdens de eerste bijeenkomst op 10 april presenteerde de gemeente het voorlopige schetsontwerp. De aanwezigen gingen in groepjes uiteen om hun reactie te geven op het schetsontwerp. Zij spraken onder andere over de verlichting, meubilair, materiaal van de paden, de oever, de tennisbaan, de vijver en afvalinzameling. Het was een productieve bijeenkomst waarbij veel input is opgehaald.
Lees verder
Aanvraag kapvergunning
Om het ontwerp voor Nieuweroord te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk om een aantal bomen te verplaatsen, te kappen en te verplanten. Inmiddels is de vergunning hiervoor aangevraagd. Op de website van de gemeente Leiden zijn deze stukken in te zien zodra de vergunning ontvankelijk is gebleken.

Tijdens de klankbordgroepbijeenkomsten hebben bewoners mee kunnen denken over de locatie waar de (nieuwe) bomen komen te staan.
 Plaatsing verkoopbord
De afgelopen periode is in nauw overleg met de gemeente Leiden een passende plek gezocht voor het plaatsen van een verkoopbord c.q. reclamebord. Aangezien de bouwlocatie niet direct grenst aan een doorgaande weg is een positie in de openbare ruimte gevonden langs de Rijnsburgerweg. Hierbij is rekening gehouden met de bestaande bomen en bosschages en zijn de uitgangspunten in het kader van flora en fauna in acht genomen. Er wordt geen verlichting aangebracht ten gunste van foeragerende vleermuizen. Dit beperkt eveneens de (licht)overlast voor directe omwonenden
Lees verder
Volg ons: