Extra nieuwsbrief Primair Onderwijs - nieuwsbrief april 2020 Lees online  |  Afmelden
Leiden
Basisonderwijs
Primair onderwijs nieuwsbrief
Nieuwsbrief juni 2020
 
Na een unieke periode van onderwijs op afstand zijn de basisscholen weer volledig open. Daarom een extra nieuwsbrief van de gemeente Leiden. We wensen u allemaal een fijne zomer toe!
 
Activiteiten in de zomervakantie
Verschillende organisaties in de stad hebben voor de kinderen in de zomervakantie activiteiten georganiseerd. Verspreid de activiteiten via uw nieuwsbrief aan ouders en vertel erover in de klas. Zo gaat leren op een leuke manier ook nog in de zomervakantie door.
Lees meer
 
Lesaanbod najaar 2020
De lessen van Erfgoed Leiden en Natuur- en Duurzaamheidseducatie konden na 13 maart niet doorgaan. Hoe het verder zal gaan is nog onduidelijk, maar u kunt uw klas wel alvast inschrijven. Lessen en andere activiteiten boekt u via het Verwonderpaspoort. In de loop van het schooljaar wordt dit Verwonder om de hoek. De erfgoedlessen boekt u rechtstreeks bij Erfgoed Leiden en Omstreken.
Lees meer
 
Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid
Op 9 oktober 2020, de Dag van de Duurzaamheid, worden duizenden kinderen in Nederland voorgelezen uit het boek De wereld van kleding. Het boek is speciaal voor deze dag door pabo-studenten geschreven. In Leiden komen wethouders voorlezen op de basisschool. U kunt zich aanmelden voor deze actie. En u ontvangt kosteloos het boek De wereld van kleding!
Lees meer
 
Subsidieregelingen en beleid
Uit een evaluatie blijkt dat de subsidie Onderwijsinnovatie voor positieve effecten zorgt. Ook is bekend geworden wie in de vierde ronde de subsidie Onderwijsinnovatie hebben ontvangen.
Vanaf 1 september is het mogelijk om weer subsidie te ontvangen voor een andere subsidie, namelijk voedseleducatie.
Lees meer
 
Activiteiten buiten school
De kennismakingscursussen schoolsport starten weer vanaf september. En op 7 oktober is voor de vijfde keer de inspirerende, gratis Nacht van de Leraar.
Lees meer
 
Kalender
Overzicht evenementen en activiteiten
Lees meer
 
Volg ons:
Twitter   Facebook   Instagram

 
...