Nieuwsbrief
Lees het laatste nieuws over uitbreiding betaald parkeren en andere parkeerprojecten.
Meer weten? Kijk op www.leiden.nl/parkeren.
Doorsturen  |  Afmelden  |  Gegevens wijzigen  |  Aanmelden
Mocht u deze e-mail niet goed kunnen lezen, dan kunt u de online versie bekijken.
Nieuwsbrief Parkeren
Nieuwsbrief oktober 2015
Mailupdate wordt digitale nieuwsbrief
U heeft het afgelopen jaar regelmatig nieuws over de plannen rond de uitbreiding betaald parkeren per e-mail van ons ontvangen. Vanaf nu ontvangt u in plaats daarvan een digitale nieuwsbrief. Deze nieuwe digitale nieuwsbrief brengt nieuws over de invoering van betaald parkeren en overige parkeerprojecten. Naar verwachting verschijnt de nieuwsbrief zes keer per jaar. Mocht u niet langer prijs stellen op digitaal nieuws over parkeren, dan kunt u zich makkelijk afmelden via de link bovenaan.
Uitbreiding Betaald Parkeren start op 1 januari 2016
Betaald parkeren in Leiden wordt uitgebreid naar de wijken rondom het centrum, de zogenaamde schilwijken. Dat heeft de gemeenteraad op 1 oktober 2015 definitief besloten. Het doel is de parkeeroverlast in de wijken terug te dringen en zo de leefbaarheid te verbeteren. 

Bovendien wil de gemeente voorkomen dat de parkeeroverlast verschuift naar naastgelegen straten of wijken. Daarom is gekozen voor doorgaande wegen, spoorlijnen of waterwegen als begrenzing van het gebied betaald parkeren.
Twitter Facebook
Lees verder
Wanneer komt betaald parkeren in mijn straat?
Vanaf 1 januari 2016 wordt het betaald-parkeren-gebied in Leiden in vier fasen uitgebreid. Dat betekent dat niet iedereen tegelijk met betaald parkeren in de eigen straat of wijk te maken krijgt. Fase 1 start op 1 januari, de volgende fase start drie tot zes maanden later.

De invoering van betaald parkeren vraagt om een zorgvuldige voorbereiding en voldoende tijd om alle noodzakelijke voorzieningen door te voeren. Er komen nieuwe parkeerautomaten en verkeersborden in de wijken, alle bewoners en bedrijven worden geïnformeerd, en vergunningen moeten tijdig worden aangevraagd en uitgegeven.
Twitter Facebook
Lees verder
Betaald parkeren in Leiden, wat betekent dat voor mij?

Hoe gaat betaald parkeren in Leiden er uitzien vanaf 1 januari 2016? Welke tijden en tarieven gaan gelden? Waar moet u rekening mee houden?

Bewoners en hun bezoek, bedrijven en werknemers, zorgprofessionals en verenigingen krijgen te maken met betaald parkeren in de schilwijken rondom het centrum. Er zijn diverse soorten vergunningen voor deze doelgroepen.

Foto: Hielco Kuipers
Twitter Facebook
Lees verder
Hoe vraag ik een vergunning aan?
Bewoners in fase 1 van zone B kunnen vanaf begin oktober een aanvraag indienen voor een parkeervergunning per 1 januari 2016. Ditzelfde geldt voor bedrijven, verenigings-besturen en zorgprofessionals die gevestigd zijn in het centrum of fase 1 van zone B.

Deze wijken zijn hierover per brief geïnformeerd. Bewoners en bedrijven van de overige wijken in zone B ontvangen tijdig - drie maanden voor invoering van betaald parkeren - een brief, en hoeven nu nog niets te ondernemen.
Twitter Facebook
Lees verder
Digitaal parkeren en mobiel betalen
Vanaf eind 2016 gaat Leiden over op digitaal parkeren. Dit betekent dat alle parkeerproducten zoals vergunningen en parkeerkaartjes op kenteken worden uitgegeven en gecontroleerd.

Om te kunnen parkeren voert u uw kenteken in. Dit kan zijn op een parkeerautomaat of bij het aanvragen van een vergunning of ontheffing online. Geen bonnetjes of formulieren meer achter de autoruit maar 24/7 digitaal.
Twitter Facebook
Lees verder